Lapte de susan

 wpid-20141201_195225

  1. Se pune o ceașcă de susan într-un vas și se acoperă cu apa. De preferat ar fi bine sa le lăsați de seara pana a doua zi dimineața.
  2. A doua zi se scurg semințele de susan și se clătesc cu apa rece, după care se pun în blender cu apa. Ca și proporție se recomanda ca la o parte de susan sa adăugați doua părți de apa. Se amesteca câteva minute pana se fărâmițează bine semințele de susan. Partea de îndulcire se face cu ajutorul unei lingurițe de miere . Adăugați o lingura de ulei de cocos și un praf de sare, se amesteca bine din nou.
  1. Pasul următor presupune scurgerea laptelui de susan pentru a separa laptele de pulpa.Se realizează cu ajutorul unui săculeț special sau a unui tifon care se așează pe un bol în care se toarnă apoi laptele. Se strânge tifonul și se stoarce în bol.

 Compoziția acestor semințe cu importanta terapeutica este de 5% apa, 50% grăsimi, 25% carbohidrați și restul de 20% de proteine. Printre mineralele prezente în semințele de susan enumeram: calciu, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru si magneziu și vitaminele B (B1, B2, B3, B5, B6), vitamina A, vitamina E, zinc, mangan, cupru și triptofan.
De asemenea, semințele de susan conțin acid oleic și acid linoleic (omega 3), doi compuși cu proprietăți de protecție a inimii și a sistemului cardiovascular.

Sper ca v-am convins sa consumați acest tip de lapte, atenție nu cumpărați semințele de susan din magazine s-ar putea sa iasă cu un gust amar laptele.

Voi reveni cu alte proprietăți ale semințelor de susan care m-au convins sa trec pe acest tip de lapte.

Sănătate și numai bucurii!

foto(https://blog.vegis.ro/lapte-de-susan)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s